Следвайте Гласове в ТелеграмФабричната активност в еврозоната се е свила през

...
Следвайте Гласове в ТелеграмФабричната активност в еврозоната се е свила през
Коментари Харесай

Фабричната активност в еврозоната се свива до най-ниското си ниво от пандемията насам

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Фабричната интензивност в еврозоната се е свила през юли до най-ниското си равнище от пандемията от Covid-19 насам. Това се дължи на отслабналото търсене макар внезапния спад на индустриалните цени, оповестява Ройтерс, базирайки се на най-новите данни от изследване поръчано от Hamburg Commercial Bank (HCOB) на S&P Global.

Окончателният показател на мениджърите по поръчките (PMI) в еврозоната се е намалил до 42,7 пункта през юли от 43,4 пункта през юни, съвпадайки с предварителните оценки. Това е най-ниското регистрирано равнище на показателя от май 2020 година насам, оставащо под границата от 50 пункта, разделяща растежа от спада.

Подиндексът, отчитащ размера на създадената продукция, част от съставния PMI, се е намалил до 42,7 пункта през юли по отношение на 44,2 пункта през предходния месец, отбелязвайки най-големия си спад от над 3 години.

Спадът във фабричното произвеждане в Германия, Франция и Италия се е задълбочил през юли по отношение на предходния месец на фона на по-слабото търсене. Индексите на мениджърите по поръчките на трите най-големи стопански системи в еврозоната през юли остават под границата от 50 пункта.

Германия

Спадът в индустриалния бранш на Германия се засилил при започване на третото тримесечие, защото производителите на артикули са записали по-рязък спад на новите поръчки, фабричните цени и продукцията през юли, сподели изследване във вторник.

Окончателният показател на мениджърите по поръчките (PMI) в производството на HCOB, което образува една пета от брутния вътрешен артикул (БВП) на Германия, се е намалил до 38,8 пункта през юли по отношение на 40,6 пункта през юни.

Индексът през юли бележи шести следващ месечен спад, оставайки на най-ниското си равнище от май 2020 година насам. Той удостоверява и предварителната оценка, запазвайки се много под равнището от 50 пункта.

„ Резултатите не са положителни “, разяснява Сайръс де ла Рубия, основен икономист в Hamburg Commercial Bank AG, изключително за новите поръчки, които означават един от най-ясно изразените си спадове от почти три десетилетия, и заетостта, която се свива за първи път от 2021 година

Рубия отбелязва също, че спадът на разноските за материали, вложени в производството, както и цените на крайните артикули са се намалили с най-бързия си ритъм от международната финансова рецесия насам.

Очакванията за бизнес вероятностите са се влошили за трети следващ месец, достигайки най-ниското си равнище от ноември насам, което алармира за възходящ скептицизъм, защото фирмите се притесняват, че забавянето на търсенето може да се окаже стабилно.

„ Рисковете немската стопанска система да се затрудни през втората половина на годината явно се усилват “, твърди Де ла Рубия.

Германската стопанска система стагнира през второто тримесечие на 2023 година, като не отговори на упованията за непретенциозен напредък, защото слабата покупателна дарба, по-високите лихви и дребният размер на фабричните поръчки натежаха на най-голямата стопанска система в еврозоната.

Инфо: investor.bg

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР